» English site 


سوسیس :

سوسيس به عنوان اولين فرآورده گوشتی در تاريخ بشريت شناخته شده است. به معنای ديگر سوسيس را میتوان جزء اولين غذاهای بشر به حساب آورد. تاريخچه توليد سوسيس با تاريخ تمدن بشری از نظر قدمت برابری می کند و در واقع از زمانی که انسان گوشتخوار شد از رشته های روده حيوانات جهت توليد سوسيس استفاده می کرده است.ا
امروزه در قرن بيست ويکم هزاران توليد کننده مختلف در سراسر جهان وجود دارد.اسوسيس ها بر سه پايه اصلی به عنوان غلاف شکل می گيرند: طبيعی , کولاژن و سلولز.ا
اما روده طبيعی همواره به عنوان بهترين انتخاب برای توليد سوسيس در همه جا مطرح است

روده طبیعی :
چندين هزار سال از زمان توليد اولين سوسيس می گذرد و صنعت توليد سوسيس هم اکنون جايگاه خود را پيدا کرده است.ا
شاغلان در اين تجارت آن رابه تجارتی درآمدزا تبديل کرده اند و اين صنعت را کاملا" ترقی داده اند. عده ای از خانواده ها هنر توليد سوسيس سنتی خود را به ملتهای مختلف توسعه داده اند و از خود ميراثی طعم دار به نام سوسيس باقی گذاشته اند مانند خانواده ورست ماکر. البته اين هنر به ترکيبی که درون سوسیس پر می شود نيز بستگی دارد.
ا
در انقلاب صنعتی قرن بيستم صنعت روده دارای تکنولوژی نوينی شد. زيرا جمعيت جهان ميليونها نفر اضافه شد و در تمامی صنايع به توليد بيشتری احتياج بود , علی الخصوص صنايع غذايی. در ابتدای توليد هدف بيشتر بر پايه سرعت بود تا کيفيت, اما با توجه به پيشرفت تکنولوژی کيفيت بسيار بالا رفت.ا
صنايع فرآورده های گوشتی همواره درگير مسائلی چون کشتار حيوانات , پروسه توليد و سلامت غذايی نيز هستند و تنها توليد کنندگانی در اين صنعت باقی ماندند که توانستند بر مشکلات فائق آيند و محصولی با کيفيت را ارائه دهند.ا
توليد سوسيس امروزه به يک تجارت بسيار تخصصی تبديل شده است. با تنوع محصول بسيار زياد و توليد کنندگانی که ميليونها پوند از سوسيس را راهی بازار می کنند.ا
انجمن توليد کنندگان سوسيس طبيعی در آمريکا سعی کرده است که تمامی خلاء های اطلاعاتی را پر کند, بدين ترتيب که اعضای اين انجمن در سراسر جهان , اطلاعات خود را با هم به اشتراک می گذارند تا همواره سوسيس طبيعی کيفيتی رو به رشد داشته باشد.


به طور مشخص از روده های طبیعی برای تولید سوسیس استفاده میشود ، تولید سوسیس با استفاده از روده طبیعی یکی از قدیمی ترین روشهای نگهداری گوشت است که از دوران قدیم رواج داشته و به خاطر خواص و خوشمزگی آن در سال های اخیر نیز مورد توجه قرار گرفته است . انواع روده های مورد استفاده در صنایع خوراکی روده گوسفند ، گاو و خوک میباشد که در ایران با توجه به ذبح گاو و گوسفند تنها این دو نوع روده وجود داشته و صادرات آنها با توجه به نیاز کم بازار داخلی رایج است.
شرکت اطلس دام رود نیز در زمینه فرآوری و صادراتت روده گوسفندی فعالیت مینماید.

 


روده گوسفند :
اين نوع روده خوراکی است و دو نوع مختلف دارد. نوع مخصوص هات داگ که هيچ سوراخی ندارد و فقط وقتی استفاده می شود که گوشت امولوسيون شده است. ساير انواع روده گوسفندی که برای انواع ديگر سوسيس با توجه به قطر آن مورد استفاده قرار می گيرد.ا
سايز قطر آن بين 19 تا 26 ميلی متر متغيير است و هر هنک با توجه به قطر آن می تواند بين 40 تا 65 پوند از گوشت پر شود. هر هنگ به طور متوسط 100 يارد می باشد
روده گوسفند بالاترين کيفيت در ميان روده های با قطر کم جهت استفاده در سوسيس هايی نظير باک ورست , فرانکفورتر و پرت را دارا می باشد. اين روده ها شفافيت و استحکام لازم را جهت پرشدن , پخته شدن و دودی شدن دارا می باشد. رنگ آن بستگی به کشور توليد کننده دارد و از سفيد تا خاکستری متفاوت است. اما اين اختلاف رنگ تاثيری بر کيفيت , استحکام , صلاحيت و نفوذ روده در آن ندارد


مراقبت از روده طبيعی:
تمامی انواع روده های طبيعی برای نمک زدايی کافی است در آب غوطه ور شوند. بنابراين برای نگهداری می توان آنها را نمک سود کرد. برای اين منظور روده ها را مرطوب کرده و روی ميز نمک, آنها را نمک سود و درون بسته هايی که هوا نفوذ نمی کند قرار داده و در جای خنک قرار دهيد. مراقب باشيد که آنها منجمد نشوند! منجمد کردن روده های طبيعی آنها را ضعيف می کند و باعث می شود که بعد از آب شدن از کيفيت خوبی برخوردار نباشند. روده های طبيعی را در شرايط بالا می توان دست کم تا دو سال نگهداری کرد.ا
 

دودی کردن روده های طبیعی :
گر مايل به توليد سوسيس دودی هستيد که طعم و رنگ بهتری دارد, محلولی متشکل از 25% دود مايع و 75% آب تهيه کنيد. سوسيسی را که پر شده و آماده دودی شدن است را به مدت چند دقيقه درون اين محلول فرو بريد. آن را خارج کرده و به مدت 5 دقيقه اجازه دهيد که خشک شود و حال آن را درون دستگاه دود دهنده خود قرار دهيد.
 

دلیل استفاده از روده طبیعی :
روده طبيعی از "ساب موکوسا" ساخته شده است. مقدار زيادی کولاژن (فيبر پروتئينی اصل سازنده استخوان و بافتهای اتصالی) لايه های روده را تشکيل می دهند. لايه های چربی و مخاطی داخلی قبل از مرحله سورت روده برداشته می شوند.ا
نفوذ پذيری روده های طبيعی باعث می شود که دود در کل سوسيس نفوذ کرده و طعم کاملی را در تمام طول سوسيس بوجود آورد و همچنين باعث تنفس مواد درون سوسيس شده که تازگی سوسيس را در هنگام تهيه حفظ میکند.ا
روده های طبيعی به حفظ و نگهداری عطر و طعم سوسيس و ادويه جات آن کمک می کند.ا
سوسيس ها درون روده طبيعی ترد و آبدار باقی می ماند و ظاهر تازه آن حفظ می شود و طول عمر آن نيز افزايش می يابد. خاصيت اسمزی روده های طبيعی باعث ممزوج شدن طعم خارجی و داخلی سوسيس در هنگام طبخ خواهد شد.ا
کافی است يک گاز به سوسيس تهيه شده با روده طبيعی بزنيد , به اين نتيجه خواهيد رسيد که تنها روده طبيعی قادر به فراهم آوردن چنين طعمی است.ا
مقاومت بالای کششی روده طبيعی بازدهی بسيار بالايی را برای توليد کنندگان سوسيس به ارمغان می آورد چون به راحتی پر می شود, خصوصيات خوبی دارد و چشم نواز است.ا
ا"طبيعی" همواره به عنوان بهترين و قويترين لغتی است که باعث تصميم خريداران به خريد محصول می شود نقش بازی می کند
 
 کلیه حقوق برای شرکت اطلس دام رود محفوظ است.